Levering politikk

Isaksen Design ApS. Sikre levering av GLS (med mindre annet er angitt) til mottaker på den dato som er ønsket i orden. Presis levering krever howeverthat GLS over dag-til-dag-levering. Hvis det er forsinkelser med Post Danmark, dette vil forsinke leveringen tilsvarende i forhold til ønsket leveringsdato. GLS handler om leveringskvalitet er et minimum 97% av brev pakker og et minimum 99% av pakken. Merk imidlertid at disse prosenter er gjennomsnittlig, og kan dekke store lokale og midlertidige variasjoner. Isaksen Design ApS kan ikke holdes ansvarlig for forsinkelser i GLS. I tilfeller av svært sent (flere dager), eller direkte misligholdt rekvisita frem Isaksen Design ApS åpenbart en ny levering uten kostnad.
Leveringstiden for varer Levert til Bornholm og noen små øyer er ikke inkludert i GLS mål av dag-til-dag levering, med leveransene til disse områdene i noen tilfeller kan vare 2 dager. Isaksen Design ApS. Er alltid basert på dag-til-dag-levering. Så sender du kanskje ønsker. velg leveringsdatoen en dag tidligere for å kompensere for dette.
Levering til færøyene, Grønland og i utlandet skjer også med Blue Water Shipping og UPS til resten av verden.

Hvis du angrer kjøpet (uttak)

Du har 14 dager til å avbryte når du handler hos oss.

Angrefristen utløper 14 dager etter den dag du;
(en) mottar produktet
b) få siste god fysisk besittelse av, når det kommer til en avtale om flere elementer som er ordnet i en rekkefølge og sendes separat
c) få det siste mye eller siste del i fysisk besittelse av, når det kommer til en avtale om levering av et produkt, som består av flere tomter eller biter

Må du, innen 14 dager etter mottak gi oss beskjed om at du vil avbryte kjøpet. Innkallingen må være gitt ved Larsi_soerensen@hotmail.com Tlf: 22 25 39 49. I meldingen, kan du gjøre oss oppmerksom på at du ønsker å benytte din angrerett.

Du kan ikke angre ved ganske enkelt å avvise varene uten å gi oss tydelig kommunikasjon på dette.